fallback

ДСБ открива предизборната си кампания с референдума за Белене

Тъмносините ще гласуват против втората ядрена централа, заяви лидерът на партията Иван Костов.

01.12.2012 | 13:50

ГЕРБ са пряк съперник на „Демократи за Силна България” в спечелването на доверието на избирателите догодина. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов пред близо 700 делегата на Националното събрание на партията. ДСБ се обяви за реформаторска алтернатива и категорична опозиция на управляващите.

Предизборната надпревара на тъмносините ще мине под мотото „Никога с БСП и Доган, категорична опозиция на ГЕРБ,” стана ясно още на форума. По думите на Иван Костов оглавяването от Меглена Кунева „Движение България на гражданите" е опит на хората около Сергей Станишев да отклонят гласове от демократичните партии.

Лидерът на ДСБ заяви още, че категорично застава зад идеята за обединена „Синя коалиция” и истинска десница. „Ние не се радваме на случващото се със СДС”, коментира Костов и добави, че единната истинска десница е загубила още една своя опора. - „Тежко са ударени организирани членове, симпатизанти, избиратели на дясната коалиция”.ДСБ ще стартира предизборната си кампания с референдума за АЕЦ „Белене”, заяви още Костов, цитиран от БНР.

Тъмносините ще гласуват против изграждането на втора атомна централа. По думите на Костов проектът за втори АЕЦ разкрива съучастието на ГЕРБ в измамата на Сакскобургготски, Доган и Станишев, които ще гласуват „за” на обществения дебат догодина. Тъмносините са против проекта още от 1989, припомни лидерът на ДСБ.

fallback
Още от България
fallback