Екоактивисти искат оставката на Нено Димов: Нарушил е законите!

ВАС отмени застрояването на парк "Пирин" и МС се съобрази

24.01.2019 | 19:22 Редактор: Иван Берберов
Екоактивисти искат оставката на Нено Димов: Нарушил е законите!

Върховният административен съд отмени застрояването на парк "Пирин". Вчера Министерският съвет на своето заседание официално се съобрази с решението на съда. 

Екоактивисти отново се събраха на протест пред МС с искане за оставката на министър Нено Димов. Според тях той е имал незаконосъобразно решение. 

Днес излезе проучване на агенция "Сова Харис": Трябва ли законодателството да позволява изграждането на ски съоръжение? 50,1% са отговорили с "Да", близо 29% с "Не", а 21% не могат да преценят. 

На въпроса "Одобрявате ли изграждането на втори лифт в Банско?", 60% са отговорили с "Да", близо 30% с "Не" и 10% казват, че не могат да преценят.

"По отношение на изследването на "Сова Харис" ще кажа, че проучвания без ясен възложител не мога да коментирам. Министър Нено Димов твърди, че законите на България позволяват застрояването на защитените паркове. Сега се видя, че той не познава законите, които сам прилага. Считаме, че България има нужда от адекватно управление. След като си лъгал 2 години – трябва да си понесеш последствията. В това министерство практиката за служител, който греши, е освобождаване. Димов наруши 3 закона", заяви екологът Тома Белев. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 5 години
Toма Белев е събрал роднини и приятели и са се събрали да се видят след празниците, на това ми прилича видяното Сигнализирай за неуместен коментар