68-годишен с увреждания остана без дом: Но има ли вина?

Иван Атанасов пребивавал в Дома за стари хора в ловешкото с. Сливек, но преди дни бил изгонен

24.01.2019 | 21:58 Редактор: Иван Берберов
68-годишен с увреждания остана без дом: Но има ли вина?

68-годишен мъж без крака остана без дом, а историята му предизвика силна вълна от съчувствие във Facebook. Иван Атанасов е изгонен от Дома за стари хора с физически увреждания в ловешкото село Сливек.

След като Радка приютила Иван в къщата си в село Горно Павликени, решила да потърси помощ чрез Facebook, тъй като не можела да се грижи за него.

"Като ме изгониха нямаше къде да отида и дойдох у тях. Преди три дена си бях легнал в стаята, шефката ми вика: още ли си тука , напускай дома. Не съм влизал в пререкания, станах тръгнах и дойдох тука", споделя Иван Атанасов.

Радка и Иван се познавали от години, тъй като тя е работила в Дома за стари хора, където той живее от години. На вратата й дошъл измръзнал, гладен и без пари. Въпреки че Радка го е съжалила и приютила, се оказало, че Иван има апартамент на негово име, има и роднини наблизо – синове и сестра.

Оказва се, че освен със семейството си, мъжът не се разбира и с обитателите на Дома за стари хора. Не спазвал установените правила, внасял алкохол или се прибирал пиян. Често се държал грубо, употребявал и физическа сила. Иван е отказал да се консултира с психолог и не приема вината си. 

Многократно е предупреждаван, че ще бъде изгонен от дома, а преди дни сам го напуснал. Пред екипа ни Иван заяви, че иска да се върне в дома, но към момента не го е поискал официално.

За повече новини харесайте Facebook страницата ни ТУК