Откриха тялото на момчето, потънало в язовир край село Марково

Влязло в замръзналия водоем, за да си направи селфи, но ледът се пропукал и то потънало

23.01.2019 | 12:55 Редактор: Велислав Филипов
Откриха тялото на момчето, потънало в язовир край село Марково

Откриха тялото на 15-годишното дете, което пропадна в ледените води на микроязовира до пловдивското село Марково. То влязло в замръзналия водоем, за да си направи селфи, но ледът се пропукал и то потънало. 

Акцията по издирването му започна още вчера и приключи днес сутринта. 

Вчера следобед 15-годишното момче от село Първенец влязло в замръзналия водоем. Двамата негови приятели, които го придружавали, останали на брега. При опит за снимка върху замръзналите води, ледът се пропукал и момчето потънало. 

Един от неговите приятели веднага се обадил на своята баба, която повикала мъжа си. Той опитва да помогне на детето, като се опитал да го извади с въдица. Сигналът до 112 е подаден по-късно.

Спасителната акция приключи малко преди 10 часа тази сутрин, когато е извадено тялото на 15-годишното момче. Според ръководителят на спасителният екип то е имало шанс да оцелее, ако са били спазени някои правила за оцеляване в такава ситуация. 

Водоемът, в който се е случил инцидентът, е напоителен, с площ около 15 декара и с дълбочина от 7 м. Той се намира в усойна местност и ледената му покривка е около 4-5 см. Високите температури през последните дни обаче са довели до изтъняване на леда.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.