fallback

Нова камера следи движението при телевизионната кула

Булевард "Драган Цанков" е отворен след месец и половина ремонт.

28.11.2012 | 15:05

Нова камера ще следи движението при телевизионната кула, съобщи днес при откриването на естакадата кметът Йорданка Фандъкова. Заедно с кръстовището беше пуснат булевард "Драган Цанков" след месец и половина ремонт. Направени са "уши" за спирки на градския транспорт, за контейнерите, подменена е контактната тролейбусна мрежа и уличните лампи, премахнати са светофари което, по думите на Фандъкова, ще облекчи трафика с 8 минути в пиковите часове. Двата обекта са стрували на общинския бюджет общо 26 млн. лева.

До края на годината ще бъде пуснато и кръстовището на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски".

Столична община ще глоби "ПСТ холдинг" на Васил Божков заради забавяне на ремонта на бул. "Бъкстон", който трябвало да е готов на 15 септември. Според заместник-кмета Любомир Христов една от причините за неизпълнението на срока е проблем с канализацията, тъй като било трудно да се намери откъде минава газопровод. "Едва след като бъде направен булевардът, ще се прецени колко дни е просрочието и ще се изчисли точният размер на глобата". Плановете са пътят да бъде пуснат в края на месеца.

През лятото общината глоби с над 400 000 лв. сдружението "Трейс Виа", забавило с месец и половина изграждането на естакадата между булевардите "Андрей Сахаров" и "Андрей Ляпчев". Глоба беше наложена също на общинското ВиК, защото забави ремонта на фонтана пред Народния театър.

fallback
Още от България
fallback