fallback

До една година България ще усвои 100% от еврофондовете, според премиера

Бойко Борисов обеща подкрепа и за нов син кандидат за конституционен съдия.

25.11.2012 | 17:26

До края на 2013 България ще усвои 100% от еврофондовете, коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Етрополе.

Според него голямо предимство на страната е, че част от средствата на Европейския съюз засягат и други държави, тъй като в България има пет транспортни коридора, които свързват Европа с Азия. За следващия програмен период държавата ще иска от общността средства и в секторите екология, конкурентоспособност и административен капацитет.

"Надявам се, че това, което сме говорили за АЕЦ "Козлодуй", ще бъде получено", каза премиерът в отговор на въпрос дали за централата ще бъдат поискани повече от 240 млн. лева.

Борисов допълни, че за съжаление управлението на ГЕРБ е съвпаднало с най-тежката икономическа криза в света.

Премиерът коментира и въпроса за кандидатстването на Македония за членство в Европейския съюз, като заяви, че България във всичките си политически форми винаги е подкрепяла Македония и ще продължава да го прави.

Ако СДС  може да реши вътрешните си проблеми и да издигне кандидатура за конституционен съдия, ГЕРБ ще ги подкрепи, отново заяви Бойко Борисов.

Когато разговарях с лидера на СДС, не съм коментирал кой да е техният кандидат, посочи Борисов. Попитан може ли да подкрепи и кандидатура на ДСБ, той заяви: ”Г-жа Екатерина Михайлова идва при мен. Казах й, че впечатленията ми от нея през годините и като кандидатура са, че е прекрасна кандидатура на ДСБ. Лично при мен беше в кабинета ми, и съм й го казал. Но аз не искам да им се меся, защото те, без да им се меся, се нападат в тази посока, а това на никой не помага".

От Националното ръководство на ДСБ заявиха, че по въпроса ще има заседание на ръководството на партията в понеделник, на което се очаква да се изготви общо становище и ще има коментар.

fallback
Още от България
fallback