fallback

Болница в Пловдив е подменяла алкохолни проби на шофьори срещу подкупи

В прокуратурата разполагат с девет доказани случая на подправени резултати

11.01.2019 | 21:26 Автор: Ралица Братанова

Болница в Пловдив е подменяла алкохолни проби на шофьори. Това е ставало срещу подкупи от 500 до 1000 лв., твърдят от прокуратурата. Престъплението е извършвано в специализирана химическа лаборатория на бившата Окръжна болница в Пловдив.

В лабораторията са правени кръвни проби на водачи, които са употребили алкохол. Схемата работела през ръководителката на лабораторията и неин познат. Той се свързвал с шофьори, чиито кръвни проби са положителни. Той им предлагал срещу определена сума пари, резултатите за наличие на алкохол в кръвта да станат отрицателни. 

В прокуратурата разполагат с девет доказани случая на подправени резултати. Началникът на лабораторията д-р Йорданка Димитрова е освободена от ареста под парична гаранция, но е обвинена в получаване на подкупи като длъжностно лице.

В ареста остава нейният помощник, който има и други криминални регистрации. Ако бъдат признати за виновни, двамата ги грози затвор до 10 години. Свидетели по делото са шофьори, на които им било предложено да влязат в тази схема.

fallback
Още от България
fallback