Шефът на АПИ хвърли оставка заради хаоса с винетките

Инж. Светослав Глосов напуска поста по искане на премиера Борисов

09.01.2019 | 11:57 Редактор: Тодор Петров
Шефът на АПИ хвърли оставка заради хаоса с винетките

Шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов подаде оставка след искане на премиера Бойко Борисов заради хаоса с електронните винетки. Глосов я е подал пред регионалния министър, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на АПИ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система. Много шофьори се оплакаха, че не могат да закупят винетки. Шофьорите на ТИР-ове пък казаха, че няма поставени терминали на граничните пунктове, на които да платят таксата, за да могат да напуснат страната.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и вече бившият шеф на АПИ инж. Глосов признаха, че премиерът Борисов е бил остро недоволен от ситуацията с електронните винетки.

Омбудсманът Мая Манолова пък пожела да бъде удължен 15-дневният гратисен период, в който шофьорите няма да бъдат глобявани за липсата на винетка. Според нея той е несправедливо и некоректно определен.

От началото на новата година всички шофьори трябваше да си закупят е-винетка. Оказа се обаче, че системата дава грешки или блокира. Като член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" бе освобоводен Веселин Давидов, който отговаря за електронната система за събиране на такси за използване на републиканската пътна мрежа.

С постовете си се разделиха още Антон Антонов, директор на Националното тол управление в АПИ и Радослав Николов, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)