Дисидент е арестуван за хвърлен домат по парламента

За готвената акция поетът Николай Колев-Босия предупредил чрез блога си още преди седмица.

20.11.2012 | 16:32
Дисидент е арестуван за хвърлен домат по парламента
Дисидент е арестуван за хвърлен домат по парламента

Поетът-дисидент Николай Колев-Босия е арестуван днес, след като хвърлил развален домат по сградата на Народното събрание. За готвената акцията той предупредил чрез блога си още преди седмица.

В обръщение до председателя на парламента Цецка Цачева, до президента, до премиера, до ВСС и до шефовете на БНТ и БНР, Николай Колев съобщил, че на днешния ден ще купи 6 развалени домата - по един за шестте институции, към които се е обърнал. "Всички вие, които ръководите институции, сте пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно", пише Колев в блога си.

Според агенция "София прес", за да се справи с Николай Колев, МВР е изпратило над 40 полицаи и жандармерия около сградата. Освен това Босия бил предварително предупреден да не обстрелва сградите с домати.