fallback

Партията на Костов прави комитет срещу АЕЦ "Белене"

Чрез проекта БСП се стреми да продължи корупционните практики според депутата Иван Иванов.

19.11.2012 | 14:15

Демократи за силна България ще учреди тази седмица инициативен комитет срещу строителството на АЕЦ "Белене". С него тъмносините ще се включат в дебата за предстоящия референдум на 27 януари, съобщи днес депутатът Иван Иванов. "Чрез проекта инициаторът на референдума БСП се стреми да продължи корупционните практики, които вече струват 4 млрд. лева на данъкоплатеца".

От партията на Костов се надяват да разбият мита за евтиния ток от "Белене" и да докажат, че всъщност ще е три пъти по-скъп от произвеждания в АЕЦ "Козлодуй".

Постигнатата цена в газовия договор за новите доставки от "Газпром" след 2013, далеч не е най-изгодната. Дори да е 420 долара за 1000 кубически метра газ, както неофициално се твърди, интересите на домакинствата не са защитени, смята заяви Иван Иванов. За сравнение той посочи, че Германия, например, плаща на руснаците по 330 долара. До момента от правителството отказват да съобщят цената с аргумента, че е корпоративна тайна.

България нарушава европейското законодателство с подписването за строежа на газопровода "Южен поток". Дори и да бъде договорен газ от други държави, "Газпром" няма да разреши да бъде пренасян по новата тръба, твърдят десните. До дни се надяват да имат и официалната позиция на Европейската комисия.

fallback
Още от България
fallback