fallback

Как българите посрещнаха Новата година?

Най-честите пожелания за 2019 г. бяха за здраве и семейно щастие

01.01.2019 | 13:35 Автор: Ралица Братанова

С тържества по площадите в цялата страна, хора от малки и големи населени места посрещнаха новата година. 

В София хиляди пожелаха да просрещнат новата 2019 на площад "Александър Батенберг" под звездите.

Сред хилядите, избрали да посрещнат Новата година на площад Батенберг, преобладаваха гостите на столицата от различни краища на света.

Хиляди хора посрещнаха 2019 на площада в новата европейска столица на културата – Пловдив. Точно в полунощ те се хванаха на дълго хоро. Градът под тепетата поема домакинството като столица на културата в Европа за следващите 12 месеца. Илюминациите в Пловдив бяха изпълнени от три точки - площада пред Общината, Сахат тепе и Бунарджика. 

Новогодишна програма с песни, танци и заря и в Благоевград. За поредна година на площад "Георги Измирлиев“ се стекоха стотици, за да отбележат началото на новата календарна година. Избралите да се забавляват на открито, се насладиха на богат празничен концерт, без да се притесняват от студа. А пожеланията за новата година бяха многобройни. 

Хиляди русенци посрещнаха Новата година на площада пред общината. Специални гости на празничния концерт бяха рокаджиите от Б.Т.Р. Точно в полунощ гръмнаха стотици бутилки шампанско, заедно с петминутна заря, която бе последвана от голямо хоро.

Рекорден брой бургазлии посрещнаха новата година, а заря озари небето над морския град. На хората бяха раздадени безплатно над 100 тави с баница и по чаша пенливо вино. Празненствата продължиха до малките часове на 1 януари. В масовото полунощно хоро по традиция се включи кметът Димитър Николов.

Вижте още във видеото.  

 

fallback
Още от България
fallback