fallback

Фандъкова иска оставки в Столична община

Заместник-кметове са с последно предупреждение преди уволнение заради грешки в изчесления за милиони в Центъра за градска мобилност.

13.11.2012 | 19:37

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставките на заместник-изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност Николай Костов и на ръководителя на икономическия отдел Методи Аврамов.

Костов е  бил директор на столичната структура при сключването на договора с частния превозвач  „Карат - С", в който са били заложени рекордните лихви от приблизително 3 милиона лева по задължения на общината вместо реалните 600 хиляди лева. В средата на октомври 2012 стана ясно, че Столичният общински съвет е гласувал предложения договор с грешно изчислените лихви. На 25 октомври решението беше върнато по предложение на кмета Йорданка Фандъкова.

След направените по случая експертна проверка и одит стана ясно, че за период от шест месеца-от 1 януари до 30 юни 2012, Столичната община дължи на частния превозвач 632 хиляди лева лихви по задължения заради разтрогнати договори по обслужване на линии на градския транспорт. Фандъкова поиска оставките и на целия екип, изчислил сумата на 3 милиона.

Заместник-кметовете по финансите и транспорта Дончо Барбалов и Любомир Христов са с последно предупреждение преди уволнение.

Пред журналисти днес Фандъкова подчерта, че Центърът за градска мобилност е в лошо състояние и според нея е добре да бъдат прекратявани договори с частни превозвачи по маршрути от градския транспорт.

fallback
Още от България
fallback