Пореден обрат: Иванчева и Петрова напускат ареста

С мярка "домашен арест" е и третият подсъдим по делото Петко Дюлгеров

22.12.2018 | 13:03 Редактор: Тодор Петров
Пореден обрат: Иванчева и Петрова напускат ареста

Подсъдимата бивша кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева излeзe под домашен арест. Заедно с нея по домовете си се прибраха и заместничката ѝ Биляна Петрова, както и третият подсъдим по делото за подкуп Петко Дюлгеров.

Още в средата на ноември те бяха пуснати с тази мярка за неотклонение, но Специализираният апелативен съд побърза да я атакува в съда и тримата отново се върнаха в ареста.

В дома си Иванчева беше посрещанта от свои близки, приятели и съседи, които я приветстваха с аплодисменти. До вратата ѝ имаше и надписи за добре дошла.

Решението на съда все още не е окончателно. Самата Иванчева призна, че не би се учудила особено, ако след Коледните празници отново се озове след решетките. Пред дома си още веднъж обясни, че е попаднала в ареста, тъй като е "разбутала много инвестиционни и корупционни интереси в "Младост".

"Рано или късно истината ще излезе. Не знам каква е тази перверзия прокуратурата толкова много да държи ние да сме затворени", коментира Иванчева.

Пускането на Иванчева и Петрова се случи 2 часа по-късно от предвиденото. Адвокатите и близките им не знаеха къде се намират двете жени и това породи напрежение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)