Столична община няма информация училища да са отказали парното

"Всички общински сгради ще имат парно", обеща заместник-кметът Ирина Савина.

07.11.2012 | 16:21
Столична община няма информация училища да са отказали парното

Столична община няма информация училища и детски градини да са отказали парното преди началото на отоплителния сезон, съобщи днес за БТА заместник-кметът Ирина Савина. "Всички общински сгради ще имат парно". От "Топлофикация" обявиха, че от днес, в рамките на няколко дни, ще бъде пуснато топлото в целия град.

Около 70 000 абонати имат да плащат стари сметки за близо 260 млн. лева, каза през октомври на среща в парламента изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов. Пред депутатите той заяви, че в случай на евентуална газова криза, "Топлофикация" има налични 20 000 тона мазут за пет дни.

Софийският университет "Свети Климент Охридски" е най-големият длъжник, за последните два сезона има да погасява над 1.5 млн. лева. "В момента сме в преговори с ръководството на висшето училище и най-вероятно ще постигнем споразумение за разсрочване на задълженията, така че да има възможност да бъдат изплатени в рамките до следващия отоплителен сезон - както старите, така и тези, които сега ще бъдат натрупани", обясни Цветанов.