Бойко Найденов остава шеф на следствието

Когато първият мандат на един ръководител е бил успешен, трябва да му се даде втори шанс, смята Борис Велчев.

01.11.2012 | 14:15
Бойко Найденов остава шеф на следствието

Досегашният шеф на Националната следствена служба бе преизбран на поста. При таен вот 18 от членовете на Висшия съдебен съвет гласуваха за него, а 7 - за съперника му Евгени Диков, който е прокурор във Върховна касационна прокуратура.

Кандидатурата на Бойко Найденов беше издигната от седем кадровици в Темида, сред които главният прокурор Борис Велчев и председателят на Върховния административен съд Георги Колев. Сегашният му мандат изтича на 12 ноември. Петима от членовете на ВСС внесоха кандидатурата на Евгени Диков.

"Преди седем години в първите си работни дни в прокуратурата се запознах с Бойко Найденов. От тогава до сега се убедих в неговата професионална и почтена работа и съм разчитал на него на 100%. Той работеше по едни от най-тежките дела, като директор на Националната следствена служба. Не сме имали съмнения в неговия кураж и професионализъм и не сме имали никакви съмнения в неговата почтеност", каза Борис Велчев пред журналисти. Той допълни, че когато първият мандат на един ръководител е бил успешен, трябва да му се даде втори шанс.

„Много неща са несвършени в следствието, заяви сегашният директор на службата. Това е нещото, което ме накара да се кандидатирам отново за мандата”, обясни Найденов.