fallback

Путин отлага визитите в България и Турция за декември

Държавният глава има здравословен проблем, обясни неговият говорител Дмитрий Песков.

01.11.2012 | 09:38

(Обновена в 12:13)

Планираното за ноември посещение на руския президент Владимир Путин в София се отлага за по-късна дата през декември, съобщи днес руската агенция "Росбалт" като цитира неговия говорител Дмитрий Песков.

"Руският държавен глава има здравословен проблем, предизвикан от стара спортна травма. По този повод визитите в Турция и България ще бъдат отложени, обясни Песков. До момента в графика не е имало фиксирани дати за посещение, става още ясно от изказването.

Българското правителство планираше в присъствието на руския президент на 9 ноември да бъдат подписани два важни документа – окончателното споразумение за строежа на "Южен поток" и нов шестгодишен договор за доставки на руски газ. На този етап не е ясно дали и подписването ще бъде отложено.

По неофициална информация, подписването с руснаците ще се състои през ноември и без присъствието на Путин. "Подписи под договорите поставят представителите на "Газпром" и на Българския енергиен холдинг (БЕХ), а не министри или президенти", обясниха за електронното издание на Bulgaria Оn Air източници, близки до преговорите, пожелали анонимност. От БЕХ също заявиха, че са изненадани от днешната информация и обещаха, след като получат повече яснота да излязат със становище.

fallback
Още от България
fallback