Фандъкова след оставката на Крусев: Нося политическа отговорност

От утре столицата ще има нов зам.-кмет по транспорта

05.12.2018 | 17:40 Редактор: Тодор Петров
Фандъкова след оставката на Крусев: Нося политическа отговорност

От утре София ще има нов зам.-кмет по транспорта. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова и потвърди, че е приела оставката на Евгени Крусев. Прокуратурата го разследва за нарушение на обществената поръчка за ремонта трамвайните релси на улица "Граф Игнатиев".

"Моята политическа отговорност си я нося. Това да се лиша от един от най-важните заместници, който отговаря за мащабните проекти и да остана без човек, който да бъде пряко ангажиран, това е доста сериозна отговорност", заяви Фандъкова.

Отговорността на Крусев също е била голяма, защото е отговарял за огромни проекти, твърди още столичният градоначалник. Фандъкова описа Крусев като млад човек, който ако е бил подведен и е допуснал грешка, това ще се установи от компетентните органи. 

Столичани обаче установяват, че ремонтът на "Граф Игнатиев" не е това, което им се иска да видят. Независимо от обвинението и наказанието за зам.-кмета по транспорта, шегите за ремонтите в София по време на неговото ръководство едва ли скоро ще спрат.

Вижте още в репортажа на Иван Иванов.