fallback

Жена почина в реанимация след спиране на тока

Не е ясно защо не се е включил генераторът в лечебното заведение.

30.10.2012 | 12:13

Жена е починала в реанимацията на пазарджишката болница, след като електричеството в сградата е спряло. От снощи в лечебното заведение тече проверка заради смъртния случай, обяви здравният министър Десислава Атанасова. Инспекцията трябва да установи дали жената е починала, защото дълго не е била включена към апаратурата или смъртта й е настъпила по естествен път.

Не е ясно и защо, ако продължително време не е имало ток, не се е включил генераторът в лечебното заведение. Според Атанасова той трябва да влиза в експлоатация в мига, в който електричеството бъде преустановено. Отговорност на директора на лечебното заведение е тези системи да бъдат проверени и генераторите да работят.

Според заповед на министъра всички болници в страната трябвало да проверят инсталациите и тяхната готовност за зимния сезон.

Болната жена, която е починала, е настанена в болницата от два месеца. Тя е приета с много тежка сърдечна недостатъчност, каза за bTV директорът на здравното заведение д-р Пенко Кацарски. Според него не може да се говори за връзка между спирането на електричеството и нейната смърт, защото по същото време в реанимацията е имало и друга жена на изкуствена белодробна вентилация, но тя е жива.

fallback
Още от България
fallback