Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на Евгени Крусев

Зам.-кметът по транспорт поиска да напусне поста, заради ремонта на "Графа"

04.12.2018 | 18:09 Редактор: Ралица Братанова
Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на Евгени Крусев

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще приеме подадената оставка на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, съобщава Dnes.bg.

Той сам поиска да напусне поста, защото е призован от прокуратурата като обвиняем за ремонта на улица "Граф Игнатиев".

"Считам, че най-отговорната и мъжка позиция в случая е да си подам оставката, за да може разследващите да си свършат изцяло работата", мотивира се Крусев.

От пресцентъра на Столичната община увериха, че местните власти ще продължат да съдействат за проверката на прокуратурата, която стартира в края на октомври след сигнал на инициативата "Спаси София". Държавното обвинение има съмнение за нередности при обществените поръчки.

От СО допълват, че преди месец до прокуратурата са  изпратени резултатите от проверката на дирекция "Вътрешен одит".

По заповед на кмета са били проверени всички обстоятелства, довели до изменението на проекта за релсовия път по ул. "Граф Игнатиев".

"Столична община оказва пълно съдействие на проверяващите органи, като всички документи и установени от вътрешната проверка факти са присъединени към проверката на прокуратурата. Като възложител на проекта  Крусев носи своята отговорност.

"Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" е голям проект, при реализацията на който се изисква експертизата и компетентните решения на широк кръг експерти, в това число и проектантите. В този процес всеки един носи своята лична и професионална отговорност", се казва в позиция на кмета Йорданка Фандъкова.