Полицаи-полиглоти ще пазят „Слънчев бряг" догодина

Чуждите туристи не могат да се разберат с патрулите, оплакаха се посолствата.

29.10.2012 | 16:38
Полицаи-полиглоти ще пазят „Слънчев бряг

За следващото лято в курорта "Слънчев бряг" ще бъдат командировани курсанти от полицейската академия, които владеят чужди езици. Решението е взето след като от посолствата у нас се оплакали в министерството на Цветанов, че туристите се разбират трудно с полицаите.

Това лято голяма част от полицейския ресурс е бил ангажиран с охраната на израелските туристи в курорта, след атентата на 18 юли, коментираха от полицията пред кореспондентите на Bulgaria ON AIR в Бургас.

Оскъпяването на визите с 22 евро за туристите от бившите съветски републики ще накара по-богатите от тях да се насочат следващата година към други страни, прогнозират от дружеството.

Върху негативните финансови резултати на държавното акционерно дружество влияние оказва нежеланието от страна на собствениците на хотели да плащат инфраструктурна такса. Така средствата, необходими за поддръжката на инфраструктурата, се оказват сериозен проблем.

Друг проблем в курорта са шумните младежки компании. От ръководството на курорта предлагат за следващия сезон младежите и пенсионерските групи да се настаняват в различни хотели или поне да се приемат по различно време.

Повече по темата вижте във видео файла.