fallback

Мъжът, опитал да нахлуе в президентството, е осъждан за непредумишлено убийство

Според службите 72-годишният е искал да говори с президента заради запорирания му апартамент и множеството заеми

04.12.2018 | 13:03 Автор: Велислав Филипов

Мъжът, нахлул вчера с пистолет в президентството, е криминално проявен. След като влязъл на "Дондуков" 2, 72-годишният мъж заплашил, че ще стреля във въздуха, ако не му бъде обърнато внимание. Веднага бил обезвреден от охраната в президентството.

Стана ясно, че 72-годишният мъж в момента е собственик на охранителна фирма в Перник. Младен Маринов пък увери - МВР има добро взаимодействие с НСО и добре охранява сградите на българските институции.

Криминалното деяние на 72-годишният е било извършено през 2002 година. Той е обвинен в непредумишлено убийство, след свада. Мъжът направил забележка на младежи, които са вдигали шум на притежаваната от него тогава малка бензиностанция.

Неговият апартамент е запориран и има доста заеми, затова и най-вероятно е искал да се срещне лично с президента.

Оръжието, което е било намерено в мъжа при обиска, е незаконно - оказва се, че то е на неговата съпруга. От МВР разследват как той се е добрал до оръжието и дали пистолетът е съхраняван по правилата.

От Президентството излязоха с с официално изявление по случая. То гласи, че няма нахлуване в президентската институция, защото гражданинът е задържан на служебния вход при опит да влезе. От администрацията опровергаха твърденията, че са били отправяни заплахи към служители на НСО.

 

fallback
Още от България
fallback