fallback

Поредни протести срещу скъпите горива в няколко града у нас

Днес отново полицията проверява документите на протестиращите

02.12.2018 | 13:10 Автор: Ралица Братанова

В няколко града на страната и днес са планирани протести срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. Демонстрации се обявени по различно време в Бургас, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Сливен, Хасково, Троян.

Повече от 50 автомобила се включиха в протестното шествие в Ямбол. Хората обясниха, че няма да спрат да изразяват недоволството си от ниския стандарт на живот в страната и ще протестират докато настъпят промени. Обясниха, че са по-малко, отколкото на предишни подобни протести заради студеното време и призоваха повече хора от района да ги подкрепят в исканията им. 

Около 50 души се включиха в днешния протест в Благоевград. Първоначалното намерение на протестиращите да излязат с колите си на главен път Е-79 се провали, тъй като полицията и жандармерията блокираха изходите на града. Протестиращите излязоха от автомобилите си и тръгнаха ходом към пътя за Гърция, където органите не реда се опитаха да спрат блокадата. В крайна сметка протестиращите успяха да блокират само един от изходите на Благоевград. Трафикът обаче не беше затруднен.

Шофьори от Бургас също се събраха, за да изразят недоволството си. Демонстрацията беше охранявана от полиция, която не позволи на протестиращите да блокират централни кръстовища в града, каквото беше първоначалното намерение. За кратко беше блокирана само пешеходна пътека, а протестът продължи с шествие по улиците на града.

Днес отново полицията проверява документите на протестиращите. 

fallback
Още от България
fallback