Пълна рокада в областната администрация на Варна

Заместник-кметът Коста Базитов сяда в стола на Данчо Симеонов, реши кабинетът.

24.10.2012 | 14:01
Пълна рокада в областната администрация на Варна

(Обновена в 16:15)

Областният управител на Варна Данчо Симеонов е освободен, длъжността заема Коста Базитов, съобщи правителственият пресцентър без да уточнява причините за рокадата.

Със заповед на министър-председателя от длъжност днес са още освободени заместник-областните управители Славчо Славов и Николай Няголов. Отинформацията на пресслужбата става единствено ясно, че за заместник-областен е назначен вицеадмирал Пламен Манушев.

Коста Базитов е роден през 1952, завършил е българска филология в пловдивския университет  "Паисии Хилендарски", има магистратура по организация и управление на средното образование в СУ "Св. Кл. Охридски".  Дълги години е работил като учител, бил е началник отдел "Образование" и директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в oбщината. От декември 2007 е заместник-кмет.

"Смяната и назначаването на областните управители са единствено и само в правомощията на премиера и на Министерския съвет като цяло. Решението им за освобождаването на досегашния губернатор Данчо Симеонов се базира на оценка за работата му, коментира за Chernonore.bg областният лидер на ГЕРБ Иван Портних. По думите му през последните месеци министър-председателят многократно е посещавал Варна и се е запознал в детайли със ситуацията в града. "Решението му доказва, че морската столица е сред приоритетите на правителството. Убеден съм, че преценката на премиера е правилна и смятам, че назначението на Коста Базитов и Пламен Манушев ще спомогне за бързото реализиране на политиката на партията във Варненска област. Очаквам в най-кратки срокове областната администрация да се превърне в мотор за прокарването на политиката на правителството и за осъществяването на текущите проекти по линия на еврофондовете и на националните програми".