fallback

Прокуратурата проверява оградата по границата – БСП очаква обвинения

Идеологът на проекта Валери Симеонов заяви, че не се притеснява от разследването

23.11.2018 | 13:07 Автор: Иван Берберов

Прокуратурата започва проверка на строежа на оградата по границата ни с Турция. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в телевизионно интервю. Темата коментира в Парламента бившият вицепремиер и настоящ депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов. 

Проверката за оградата по границата ни с Турция е затова, че строежът е бил извършван на завишени цени. След законови промени в закона за обществените поръчки, договорките за строежа на оградата се правят от областните управители на принципа на директното договаряне. 

Поради тази причина прокуратурата ще ги провери тях с приоритет. Сигналът е постъпил от опозицията. Подготвен е и доклад от ДАНС. Прокуратурата изготвя нова експертиза, за да потвърди или отрече тези твърдения. 

Идеологът на оградата, както сам се нарече Валери Симеонов, обясни, че няма никакви притеснения. Той беше категоричен, че всички са си свършили работата. По негови наблюдения дори са се правили допълнителни монтажни дейности, които бе са били заплащани. 

Вицепремиерът от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов също обяви, че няма притеснения. Лидерът на БСП Корнелия Нинова изяви надежда, че проверките ще завършат с обвинения, предаде Мария Папазова.

fallback
Още от България
fallback