fallback

Жители на Гурково затвориха Прохода на Републиката

И днес имаше протести срещу ниския стандарт на живот в редица градове

19.11.2018 | 21:59 Автор: Ралица Братанова

И днес имаше протести срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот в редица градове у нас. За първи път жителите на Гурково излязоха на протест и затвориха Прохода на Републиката. Протестиращите поискаха достойни доходи, по-ниски данъци, оставка на цялото правителство и се заканихада продължат с протестите, докато исканията им не бъдат чути. Протестиращите направиха уговорката, че поетапно ще бъдат пускани тировете, които образуваха километрична опашка.

Протестиращите в София успяха да блокират движението пред парламента, а след това се насочиха към сградата на Министерски съвет. В Перник недоволните не успяха да блокират пътен възел Даскалово и Магистрала Люлин. Полицията обаче събираше данните на всички, които се бяха събрали на традиционното място в града. В Монтана хората блокираха международния път Е-79. Образува се задръстване. Те се събраха на изхода на града в посока Враца и застанаха на пътя. Категорични са, че ще останат там до сутринта.

Мащабен протест блокира всички входове на бензиностанции в Сопот и Карлово и затвори подбалканския път София-Бургас. Младежи паркираха автомобилите си на пътя пред паметника на Иван Вазов и спряха движвението. На място пристигнаха полицейски екипи и жандармерия. Протестът продължи с автомобилно шествие до Карлово. Там протестиращите преминаха през бензиностанциите в града и блокираха за кратко техните входове и изходи. Образуваха се колони от автомобили. 

За поредна вечер имаше протести и в Хасково. Тази вечер в тях се включиха и Димитровград и Свиленград.

fallback
Още от България
fallback