fallback

Столична община пуска пробно кондуктори

Експериментално се променя маршрутът на трамваи с номера 1 и 7, както и на автобус "384".

15.10.2012 | 15:56

Столична община пуска експериментално постоянни кондуктори по една от линиите на градски транспорт, подобно на действаща практика в по-малките селищa. От днес пътуващите по маршрута на автобусна линия с номер 59  от „Княжево“ до село Мърчаево ще се качват само от първата врата и ще трябва да показват още при шофьора карта или да перфорират билет пред погледа на кондуктора. Рейсовете, в които има постоянен контрол ще бъдат обозначени.

С друго решение общината променя експериментално от днес за половин година маршрутите на трамвайните линии с номера 1 и 7.

Трамвайна линия 1 ще се движи в посока надлез "Надежда" с маршрут: от бул. "Христо Ботев” надясно по ул. "Струга" и наляво по бул. "Княгиня Мария Луиза” по маршрута. Ще бъде разкрита и еднопосочна спирка на улица "Струга", непосредствено преди булевард "Княгиня Мария Луиза". Идеята е да се осигури връзка с метрото и Централната автогара.

Трамвайна линия 7 се удължава от Централна гара по булевард "Княгиня Мария Луиза", транспортен подлез "Надежда", булевард "Ломско шосе" до обръщателното колело на "Триъгълника". Ще бъдат разкрити крайна и начална спирка на обръщателното ухо.

Променя се също пробно автобусна линия с номер 384. Рейсовете ще се движат по маршрута на автобусна линия 84 в участъка от булевард "Цариградско шосе" до улица "Мими Балканска", ще спират на всички спирки.

fallback
Още от България
fallback