fallback

Младежката безработица у нас е надхвърлила 20%

Повече от 106 млн. лева са осигурени от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" за кариерно развитие.

11.10.2012 | 12:25

Младежката безработица в България е надхвърлила 20%, съобщи в Перник Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика. Според нея през миналата година са били заети 80 на сто от висшистите срещу 67% от младежите със средно образование и 30 на сто от младежите само с основно.

През тази есен ще започнат първите ученически и студентски практики. Всеки ученик ще може да участва в практика по избор в реални производствени условия. Над 85 млн. лева са осигурени от националния бюджет и оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" за стажуване на над 16 000 младежи в частни фирми и държавната администрация.

Предстои в законодателството ни да влезе регламентиран договор за обучение и стажуване, който ще бъде част от Кодекса на труда, съобщи още Русинова, цитирана от БТА.

Повече от 106 млн. лева са осигурени от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" за кариерно развитие. Ще бъдат сформирани десет кариерни центрове на територията на цялата страна.

Зорница Русинова участва днес в регионален младежки форум под наслов "Младите хора - информирани и активни граждани на България и Европа".

 

fallback
Още от България
fallback