fallback

Столична община не смятала да въвежда карти за най-малките от 1 януари

Никой не ни е поставил срок, в момента разглеждаме възможностите, обясни общински чиновник.

11.10.2012 | 11:25

Министерският съвет прие ново решение преди седмица, с което задължава децата до седемгодишна възраст да пътуват в градския транспорт с карта. Мярката беше въведена в Пловдив, но Столична община все още не е решила откога да влезе в сила. "Не е вярно, че решението влиза от 1 януари, никой не ни е поставил конкретен срок. В решението се казва, че всяка община сама определя кога да ги въведе",  съобщи днес Методи Аврамов, който отговаря за икономическата и тарифната политика на общината.

В момента разглеждаме възможностите как да облекчим родителите и получаването на картите. Един от вариантите, за да не се получават опашки и хаос пред гишетата на Центъра за градска мобилност, е превозният документ да се получава от детските градини, обясни общинският служител.

Сред приоритетите на общината през следващите години е да модернизира подвижния парк на градския транспорт. Това обаче няма да е за сметка на пътниците и не предвиждаме увеличение на билетите скоро време. Ще се опитаме максимално да стимулираме столичани да ползват общинския транспорт, каза още Аврамов за електронното издание на Bulgaria On AIR. Кметът Йорданка Фандъкова също вече обяви, че не се предвижда поскъпване скоро време.

fallback
Още от България
fallback