fallback

Протест срещу "чадъра": Търговище скочи срещу пияния, блъснал две деца и избягал

Жителите и близките на пострадалите са категорични - има опасност Парашкевов да не получи справедливо наказание

05.11.2018 | 15:36 Автор: Велислав Филипов

Напрежение на протест в Търговище срещу войната на пътя. Десетки се събраха пред Съдебната палата, след като пиян шофьор блъсна младежи на мотор и избяга. Няколко души се опитаха да нахлуят със сила в сградата.

По време на протеста недоволните хора се опитаха да нахлуят в Съдебната палата. Мъж счупи стъкло на вратата на сградата, докато протестиращите хвърляха монети и скандираха "мафия". Обявиха, че със събраните стотинки искат да покрият щетите от тежката катастрофа. Родителите на пострадалите младежи обаче се разграничиха от напрежението и вандалската проява. 

В петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи. При непозволен обратен завой, мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче - на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал. 

В протеста в Търговище днес се включиха и членове на мотоклуба в града. Гражданското недоволство е провокирано от опасението на близките, че нарушителят може да се укрие или да не получи несправедливо наказание, защото е брат на бивш директор в МВР-Търговище, а освен това обвиняемият Валентин Парашкевов е съдебен охранител.

Участниците в протеста демонстративно оставиха чадърите си пред Съдебната палата. 

Според Драгомир Сяров - окръжен прокурор на Търговище, няма основание да се говори за "чадър", защото действията са извършени своевременно след събиране на необходимите доказателства, които по преценка на наблюдаващия прокурор са достатъчни за повдигане на обвинение.

След инцидента в болницата в Търговище е настанено 18-годишното момиче, което се е возило на мотоциклета. Тя е с фрактура по краката и ръцете и контузия на гръдния кош. Няма опасност за живота ѝ. Водачът на мотоциклета е настанен в отделение на болницата с контузни рани, също без опасност за живота. 

На задържания Валентин Парашкевов е взета проба за алкохолен тест, която е отчела концентрация от 0,71 промила алкохол в кръвта. Междувременно стана ясно, че съдебният охранител е уволнен заради деянието си.

fallback
Още от България
fallback