Поредна доза катастрофи: Една в Пасарел, друга в столицата

Пътнически автобус и циментовоз се удариха челно, междувременно лека кола връхлетя павилион

02.11.2018 | 13:15 Редактор: Иван Берберов
Поредна доза катастрофи: Една в Пасарел, друга в столицата

Пътнически автобус и циментовоз се удариха на пътя София - Самоков между с. Кокаляне и Пасарел. Пострадали са шест човека - двамата шофьори и четирима от пътниците. Засега няма данни някой от тях да е с опасност за живота. Пострадалите са настанени в болнични заведения.  

Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 10:16 часа. Линейката пристига на деветата минута след получаване на сигнала. Все още не са ясни причините за инцидента. Въпреки това, циментовозът се е забил челно в насрещното движение в автобуса. Движението е затруднено, но не е спряно. Ограничението на скоростта в отсечката е 50 мк/ч. 

Говорителят на софийската УМБАЛ "Света Анна" Антон Луков обясни пред екип на Bulgaria ON AIR, че в спешното отделение на болницата са настанени двама от пътниците. Те са без опасност за живота. Очаква се още двама да бъдат настанени в болницата. 

Междувременно, лека кола излезе от пътя и се заби в павилион в центъра на София тази сутрин. Инцидентът стана на бул. "Мария Луиза". Шофьорът е задържан за снемане на показанията. В колата е имало и други пътници, но няма данни някой от тях да е пострадал тежко. 

Автомобилът е електрически, под наем. За шофьора се знае, че е чуждестранен гражданин. Имал е изрядни документи за шофиране. Предполага се, че причината за катастрофата е несъобразена скорост.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)