Ден пореден: Майките протестират и искат оставката на Симеонов

Очаква се да има отново шествие по софийските улици, към това число и блокиране на възложи кръстовища

30.10.2018 | 18:02 Редактор: Иван Берберов
Ден пореден: Майките протестират и искат оставката на Симеонов
Ден пореден: Майките протестират и искат оставката на Симеонов

За девети пореден ден майките на деца с увреждания и граждани, които ги подкрепят, излизат на протест в столицата. Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, след като ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

Втора седмица продължава протестът на майките от инициативата Системата ни убива. Въпреки извинението на вицепремиера, което бе счетено за неискрено от засегнатите, те заявиха, че ще протестират докато Симеонов не подаде оставка.

Тази вечер на протеста на майките ще пристигне естрадният изпълнител Богдан Томов. Той лично се обадил, за да каже, че ги подкрепя. Вчера при майките беше и певицата Мариана Попова, която им заяви "Не сте сами!".  

На протеста тази вечер се очаква да дойде и треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева. По традиция протестът започва пред сградата на Министерския съвет, а след това ще се проведе шествие по софийските улици. 

Към този момент не е ясно точно в коя посока ще се отправят майките и гражданите, които ги подкрепят. Във вчерашния ден те тръгнаха към Софийския университет, за кратко спряха пред народното събрание, а след това блокираха движението на кръстовището пред университета. 

Тазвечерното шествие се очаква да бъде подобно, тъй че шофьорите може да очакват затруднено преминаваме през центъра.