Големият сблъсък: Кобрата се изправя срещу Фюри тази вечер

Победителят ще стане претендент за световната титла на IBF

27.10.2018 | 11:30 Редактор: Ралица Братанова
Големият сблъсък: Кобрата се изправя срещу Фюри тази вечер

Кубрат Пулев се намира във формата а живота си. Българинът безспорно е готов да смаже Хюи Фюри в най-важната битка в кариерата му за последните 4 години. Така е определян от мнозина специалисти боят тази вечер в "Арена Армеец" за Кобрата.

Успех ще върне 37-годишния столичанин там, където се намираше след двубоя с Кевин Джонсън - в ролята на претендент за световната титла на IBF и правото да предизвика отново властелина в тежка категория Антъни Джошуа.
 
Поражение обаче би означавало нов рестарт. Такъв, който ще бъде изключително трудно да бъде направен. По простата причина, че една загуба насред София ще означава не просто връщане назад в ранглистата. Тя би била много тежък удар по самочувствието и амбициите на Кубрат.

Човек, който е доказал, че иска да успее и заради България. Загуба, която не влиза в плановете му, защото е много вероятно да му навреди много повече, отколкото ще бъде позитивът при евентуален успех.

Кубрат Пулев е готов да постигне шестата си поредна и общо 26-а победа тази вечер в София в мач за 2 милиона долара, какъвто българската сцена не е виждала досега. Бой, който заслужава да бъде видян от пълна "Арена Армеец", както изглежда и ще се случи. Над 10 хиляди зрители се очаква да заемат своите места в съоръжението и да превърнат атмосферата за Хюи Фюри в невиждана досега. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)