fallback

Законопроектите за хората с увреждания влизат за обсъждане в парламента

Промените вече бяха обсъдени в ресорните парламентарни комисии

26.10.2018 | 08:23 Автор: Велислав Филипов

В парламента влизат за обсъждане Законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ. Те са съответно първа и втора точка в дневния ред на депутатите. 

Промените вече бяха обсъдени в ресорните парламентарни комисии. Народното събрание пое ангажимент да разгледа и приеме в най-кратки срокове двата законопроекта. 

За обезпечаването им в бюджета за догодина са предвидени допълнителни 150 млн. лв. Именно тези два закона станаха причина за палатковия лагер пред парламента и редицата протести на майки на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива". 

Междувременно продължават протестите с искане за оставка на Валери Симеонов. Четвърти ден майките на деца с увреждания протестираха в "карето на властта" снощи. 

Те не приемат извинението на Симеонов, заради думите, че са "кресливи жени с уж болни деца" и настовят - да излезе от властта. За поредна вечер, в знак на гражданско неподчинение, протестът затвори ключови пътни артерии. Този път, за близо час, беше затворено кръстовището при булевардите "Мария Луиза" и "Тодор Александров".

fallback
Още от България
fallback