Бивша барета и надзирател участвали в престъпна група

Петима души са спипани с два сака, пълни с пари, съобщи вътрешният министър.

22.09.2012 | 11:15
Бивша барета и надзирател участвали в престъпна група

(Обновена в 11:45)

Бивша барета и действащ надзирател в затвор са арестувани тази сутрин за нахлуване в частен имот. Заедно с тях са задържани още трима души при полицейска операция под името "Гастрольорите", съобщи във Велико Търново вицепремиерът Цветан Цветанов. Бандата е спипана на излизане от къща в курорта "Св. Влас" с два сака, пълни с пари.

Полицията от доста време следяла действията на групата. Преди три дни, "гастрольорите" влезли в къщата, докато собственикът бил на ресторант, но нищо не е откраднато. При повторния взлом престъпниците са арестувани, разказа Цветанов.

При обиск в дома на служителя на Министерството на правосъдието са открити автомат "Калашников", пистолет със заличени номера и полицейска униформа. В дома на бившата барета са намерени два законно притежавани пистолета.

"Надявам се, че при документирането на цялостната престъпна дейност да има достатъчно доказателства, за да могат тези лица да бъдат там, където им е мястото. Не изчистим ли тази измет от обществото, няма как да имаме прогрес във всяко едно направление и да имаме това, което обществото очаква от държавата и от институциите", смята вътрешният министър.