Столичните съветници ще плащат за паркиране в центъра

Протестиращи правят палатков лагер пред общината.

20.09.2012 | 15:39
Столичните съветници ще плащат за паркиране в центъра

Съветниците вече няма да имат право да паркират безплатно в центъра на София, реши днес Общинският съвет. Администрацията на Фандъкова обаче ще си запази привилегията.

Повечето съветници от групата на БСП напуснаха залата и отказаха да гласуват „популисткото" според тях предложение на управляващата партия. Против решението гласува единствено съветникът от ГЕРБ Екатерина Йорданова, която е и председател на транспортния синдикат към КНСБ.

За пореден път тази сутрин се проведе протест пред срещу новите правила за паркиране в синя зона и зелена зона. Очаква се в 18:30 часа отново да има шествие, което да завърши с палатков лагер пред сградата на общината.

Общинските съветници няма да имат право да паркират безплатно в центъра на София. Общинската администрация запазва привилегията, реши днес по време на заседание Столичният общински съвет.
Повечето съветници от групата на БСП напуснаха залата и отказаха да гласуват „популисткото" според тях предложение на управляващата партия.  Против решението гласува единствено съветникът от ГЕРБ Екатерина Йорданова, която е и председател на транспортния синдикат към КНСБ.
За пореден път пред сградата на Столична община се проведе протест пред срещу новите правила за паркиране в синя зона и зелена зона. Очаква се в 18:30 часа отново да има протестно шествие, което да завърши с опъването на палатков лагер на Московска 33.























Бинго залите, добрени от Държавната комисия по хазарта, ще могат да останат в общежитята, докато им изтече лицензът.
85% от договорите на игралните зали в Студетнски град изтичат тази година.

Въвеждането на системи за доброволно сертифициране на качеството на туристическите продукти ще доведе до повишаване на конкутентоспособността на обектите и до увеличаване на приходите от туризъм у нас. Това стана ясно на кръгла маса във Варна, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Във Варна се проведе кръгла маса на тема „Национални системи за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в туризма”. Тя беше организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма в рамките на проект по оперативната програма „Регионално развитие”.
Атанас Атанасов – представител на Обединение „ Консултанти за сертифициране на качеството в туризма”
/Този проект достига до това ниво – да се създадат схемите. Разбира се, ще бъде предложен един набор от изисквания, които туристическите дружества и фирмите, предлагащи някакъв туристически продукт, трябва да спазват, за да може този продукт да бъде конкурентоспособен и да повишим качеството и интересът към България като туристическа дестинация/
ВИДЕО: В рамките на обсъждането беше направен преглед на международния опит и добрите практики за сертифициране на качеството в туризма. Според изнесените данни въпреки световната икономическа криза през последните години българският туризъм се развива добре. Наблюдава се ръст в броя туристите, посетили страната, както и в приходите от тази дейност. Затова повишаването на конкурентоспособността на българския туристически продукт е от голямо значение за затвърждаване позициите на България на световния туристически пазар, стана ясно по време на кръглата маса.