fallback

Временна комисия ще разследва корупцията във властта

Социалистите искат новото звено да разследва корупционни скандали, свързани с управляващите.

20.09.2012 | 08:48

(Обновена в 11:44)

Нова парламентарна комисия ще разследва корупционни скандали. Предложението на Яне Янев беше прието днес от парламента. Идеята на депутата е новото звено да проучва случаи при които има документи, водени разследвания и дела за корупция по високите етажи на властта.

Звеното, с мандат от половин година, ще се състои от 13 народни представители на пропорционален принцип - 6 от ГЕРБ, 2 от "Коалиция за България", 2 от ДПС, 1 от Синята коалиция, 1 от "Атака" и 1 независим. Комисията ще има задачата да разследва публични скандали като СПИН скандала в БСП, проекта за изграждане на хидровъзел "Цанков камък", източването на БДЖ, АЕЦ "Белене", нарушенията в казанлъшкия завод "Арсенал".

От БСП заявиха вчера по време на дебатите, че подкрепят създаването на комисията, но при условие, че тя ще разгледа корупционния скандал с депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов, нарушенията в горския сектор и продажбата на дървесина, или отговорността на енергийния министър Делян Добрев за забавения проект за модернизиране на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй".

fallback
Още от България
fallback