Борисов отложи местенето на митниците в Русе

Премиерът спестява пари за увеличението на пенсиите и заплатите от догодина.

18.09.2012 | 16:40
Борисов отложи местенето на митниците в Русе
Борисов отложи местенето на митниците в Русе

Централата на Агенция „Митници” със сигурност ще се премести в Русе, но не сега, а след няколко години, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Русе.

Вчера финансовият министър Симеон Дянков обяви, че до месец и половина започва процесът по преместването на ведомството в крайдунавския град.

„По принцип, идеята на Дянков е правилна и ние сме за децентрализация на основните агенции и институции, както направихме в много от градовете – в Пловдив, Варна и Бургас. Но сега, тъй като това е една по-тежка реформа и ще струва доста пари, ще я направим в следващите години. Сега няма да местим агенцията, защото всички пари, които спестяваме в момента, а те трябва да са от порядъка на поне 800 милиона лева, са за да може догодина да вдигнем и пенсиите и минималната работна заплата. Изцяло стоя зад решението да се децентрализират подобни агенции, но трябва да стане по-плавно, може би след няколко години”, каза премиерът.

"Не искам да успокоявам митничарите. Работата им е да работят и да увеличават приходите, защото ни трябват пари за пенсии и заплати“, посочи още Борисов.

През изминалите два месеца служитеилте от централното управление на митниците няколко пъти излизаха на протест срещу административната реформа на вицепремиера Дянков.