fallback

Заради сделката с EVN: Дянков, Прокопиев и Трайков отново в съда

Според прокуратурата държавата е понесла загуби за близо 28 млн. лв.

03.10.2018 | 19:30 Автор: Велислав Филипов

Спецпрокуратурата отново обвини бизнесмена Иво Прокопиев, бившия финансов министър Симеон Дянков и бившия министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, за сделката за EVN. 

Прокуратурата съобщи, че са прецизирали обвинителния акт срещу шестимата, привлечени под наказателна отговорност лица - Симеон Дянков и Иво Прокопиев са обвинени за извършване на длъжностни престъпления, от които са настъпили значителни финансови последици - близо 28 млн. лв. щети на държавния бюджет.

3-ма от привлечените - Радосвал Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев са обвинени за нанасяне на щети на чуждо имущество в особено големи размери. 

Бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков е обвинен, че като длъжностно лице не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество. Престъплението представлява особено тежък случай.

Миналата седмица стана ясно, че е наложен запор на имуществото на Трайчо Трайков, който сега е общински съветник. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание възможно най-скоро.

fallback
Още от България
fallback