БДЖ намали с 50% цените за ученици и студенти

Със 75% по-малко ще плащат пътуващите в група.

15.09.2012 | 18:26
БДЖ намали с 50% цените за ученици и студенти
БДЖ намали с 50% цените за ученици и студенти

Със старта на учебната година в училищата и академичната година във висшите учебни заведения, БДЖ предоставя намаления за ученици и студенти при пътуване с влак, съобщават от холдинга.

Всички учащи на възраст до 26 навършени години (ученици, студенти и докторанти редовно обучение) могат да пътуват с 50% намаление от редовната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове.

За да се възползват от отстъпката, е необходимо да си закупят железопътна карта „Учащ". Тя се издава във всички жп гари и бюра в страната и струва един лев. Валидността и е от 1 октомври до 30 септември на следващата година. Картата се издава на място срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение и студентска книжка за студенти и докторанти редовно обучение.

Допълнителни преференции за учениците и студентите предвиждат още и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване, както с пътнически, така и с бърз влак, без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Учащите на възраст до 26 навършени години ползват допълнителни намаления при групови пътувания. "Холдинг Български държавни железници" ЕАД предлага 75% намаление от редовната цена на билетите при пътуване в групи от минимум 10 души, обясниха още от БДЖ.