Сигнали в HelpBook: Неправилно паркиране, неработещи светофари...

На бул. "Г. М. Димитров" пък има неправомерно отстранени знаци

02.10.2018 | 22:42 Редактор: Василена Василева
Сигнали в HelpBook: Неправилно паркиране, неработещи светофари...

Започваме обзора на сигналите, които гражданите изпратиха до институциите през изминалата седмица чрез платформата HelpBook.info, със сигнали за неправилно паркирани автомобили.

Първия е ситуиран в столичния квартал Лозенец. Водачът на МПС-то неправилно е паркирал на тротоара пред гаража на жилищна сграда като по този начин възпрепятства достъпа на живущите до входа.

Другият автомобил е паркиран часове наред на персонално инвалидно място в район Оборище. От изпратените снимки е видно, че въпреки знаците и обозначенията, нарушението е налице.

Постъпи оплакване към Община Варна относно неработещо улично осветление. Проблемните стълбове са между входовете "Б" и "Д" на ул. "Царевец", бл. 9.

Следва уточнение, че става въпрос за уличното осветление на самата улица, а не на паркинга, който е пред блока. Потребителят моли за своевременно отстраняване на проблема.

Сходен проблем се установява и в Район Триадица. "На бул.Петко Ю. Тодоров бл.8 - пред блока има неработеща улична лампа. Без нея, пред няколко входа е много тъмно вечер! Моля за съдействие да бъде поправена. Благодаря." 

За поредното неработещото пътно съоръжение сигнализират към Община Бургас. Този път става дума за неработещ светофар. Локацията е до Езеро Вая, срещу "Мосю Бриколаж". Оплакването е, че пресичането на пешеходците е почти невъзможно, а вероятността за инциденти твърде голяма.

Получихме и сигнал за неправомерно отстранени пътни знаци: "Пътни знаци ограничаващи паркиране и спиране на безименна пряка между ул. Крум Кюлявков и бул. "Г.М. Димитров" (срещу бл.32Г) са за пореден път избити и неправомерно отстранени с цел легитимиране на неправомерно паркиране. Свидетели сме на пълна незаинтересованост от страна на институциите, както по повод системното неспазване на пътните знаци, но и по повод отстраняването им от недобросъвестни граждани."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook.info

Още новини четете в Dnes.bg