fallback

Пътят към летище "Бургас" вече е разчистен от свлачището

Все още се извършват ремонтни дейности, а отводняването на помещения продължава

02.10.2018 | 07:37 Автор: Иван Берберов

Директният път за летище "Бургас" вече е разчистен. В района на детелината за кв. "Сарафово" се извършват ремонтни дейности. Няма пострадали от свлачището, тъй като пътят отгоре му е бил в ремонт. Дъждът вчера предизвика огромно свлачище, което затвори пътя за летище "Бургас". 

Земна маса се свлече под мостовото съоръжение, което свързва летището с квартал "Сарафово", Слънчев бряг и Бургас. Няма пострадали хора, нито затиснати автомобили.

"Експерти и пътни инженери ще направят по-сериозен преглед на засегнатите пътни съоръжения. Не се знае кога ще започне укрепването на свлеклия се участък. Можеше да се стигне до голям инцидент, ако пътят, под който се разви свлачището, бе отворен", отбеляза зам.-кметът по строителство в община Бургас Чанка Коралска. 

"За 6 години, откакто отговарям за тази територия, такъв валеж не е имало. Гражданска защита отводни поне 50 помещения. Проблемът не беше свлачището, а събралата се вода. Отводняванията продължават", допълни териториалният директор на кв. "Сарафово" Неделин Недялков. 

fallback
Още от България
fallback