fallback

Израел е убеден, че зад атентата в Бургас стои "Хизбула"

Българското правителство и лекари отговориха на всички наши очаквания, заяви Бенямин Нетаняху на среща с Борисов.

11.09.2012 | 14:57

Израел разполага с категорични данни, че зад атентата на летището в Бургас през юли стои свързаната с Иран ливанска групировка "Хизбула". "Това е атака, планирана за друга държава, срещу нейните туристи. Българското правителство и лекари отговориха на всички наши очаквания", заяви днес премиерът на Израел Бенямин Нетаняху по време на съвместна пресконференция с колегата си Бойко Борисов.

От своя страна българският премиер обясни, че продължава работата по установяване на извършителите от  терористичния акт. В разследването са включени служби от Израел, САЩ и Великобритания. "За момента не разполагаме с достатъчно информация, за да кажем, кой е извършителят".

По време на днешната визита правителствата на двете страни подписаха двугодишна програма за сътрудничество в областта на науката, културата и образованието. Двете страни ще си помагат в разработването на научноизследователски програми, ще извършват обмен на университетски лектори и студенти, както и във всяка от страните ще се популяризира филмовото изкуство.

fallback
Още от България
fallback