fallback

Покрив на блок в Божурище се срина след пожар (Обновена)

Засега няма данни за пострадали

28.09.2018 | 07:45 Автор: Иван Берберов

Пламна пожар в жилищен блок в центъра на Божурище. Към момента няма данни за пострадали. 

Жителите на блока са незабавно евакуирани. Сигналът за инцидента е получен малко след 22 часа снощи. 

На място са пристигнали четири коли на пожарните служби. По първоначална информация, пожарът е започнал в горната част на блока. Покривът на сградата се е срутил.

Цяла нощ пожарникарите са се борили с огъня. Все още има дим, който се издига от сградата. Живущите в блока прекарали цялата нощ в своите автомобили. Предполага се, че пожарът е тръгнал от апартамента на самотен човек. 

Очевидецът на пожара Здравка Вълчева твърди, че въпросният мъж е решил да се самозапали. Тя се надява общината да помогне на пострадалите, тъй като целият й апартамент е изгорял. 

Кметът на Божурище Георги Димов е предложил подслон на пострадалите. Той е готов да свика извънреден общински съвет, за събиране на средства за възстановяване на щетите на живущите в блок 200.

"Целият втори етаж е изгорял, а първият етаж е неизползваем, поради водата, която са налели пожарникарите. Тези, които няма къде да отидат, ще бъдат настанени в общинско жилище. По непотвърдена информация става въпрос за възрастен мъж на около 70 години, който многократно е заплашвал да се самозапали и да запали блока. Нямам информация защо въпросният е заплашвал. Предполага се, че е бил психически нестабилен. Все още няма информация какво е станало с мъжа", поясни Димов. 

fallback
Още от България
fallback