fallback

Заплатите в силовите структури скачат с 12%

Трудовите възнаграждения на учителите също ще бъдат увеличени, съобщи Симеон Дянков.

04.09.2012 | 11:22

Увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има, само ако поетапно техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители, обясни в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков по време на откриването на форума „Национални есенни изложби - Пловдив 2012”.

Ако това стане, сме изчислили, че средно при Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Държавната агенция „Национална сигурност” може да има увеличение с до 12%, обясни Дянков. Вицепремиерът уточни още, че тази сутрин е изпратено писмо до администрациите с предложението. Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто. Това няма да стане със сигурност, категоричен е министърът.

Вече е взето решение да бъдат увеличени заплатите на учителите, съобщи Симеон Дянков. За целта около 70-80 млн. лева ще бъдат предвидени в бюджет 2013. „Увеличение определено ще има, но аз бих предпочел  образователното министерство да предложи точно по какъв начин да стане това, за да не е с по 30 лева на всички“, каза финансовият министър. Според него трябва да се вземе предвид кой колко стаж има и къде работи.

fallback
Още от България
fallback