Прокуратурата иска "задържане под стража" за убиеца на балетиста от Варна

Съграждани на убития Мартин настояват за приемането на над 100 спешни мерки

13.09.2018 | 14:25 Редактор:
Прокуратурата иска
Прокуратурата иска "задържане под стража" за убиеца на балетиста от Варна

Днес варненският съд решава дали ще остави за постоянно в ареста шофьорът, който блъсна и уби 39-годишния балетист Мартин Чикалов от Варненската опера. Прокуратурата иска постоянна мярка "задържане под стража" за 25-годишния мъж. 

На 10 септември вечерта балетистът пресича булевард "Приморски" във Варна, бутайки колелото си на пешеходна пътека. Според очевидци точно там е ударен от автомобила.

Шофьорът, блъснал Мартин, бяга от мястото на катастрофата, после се предава в полицията. Оказа се, че той никога не е имал шофьорска книжка и в последните 8 години е карал без правоспособност. 

Стотици хора, членове на колоездачни клубове и колеги на Мартин Чикалов, се събраха на протестно шествие снощи. Те са набелязали над 100 спешни мерки, за които ще настояват пред местната власт да бъдат изпълнени. Целта е да се регулира движението на велосипеди в града. 

Хората се заканиха да поставят пред общината във Варна онзи куп от камъни, който бяха поставили, след като преди пет години Пламен Горанов се самозапали с искане на оставката на местната власт.