fallback

Нов участък от магистрала "Тракия" влиза в експлоатация

Премиерът ще открие днес отсечката Ямбол –Зимница, която прави връзка с "Петолъчката".

26.08.2012 | 08:58

Нов 17-километров участък от автомагистрала "Тракия" - между Ямбол и село Зимница ще бъде официално пуснат в експлоатация днес. Строежът на пътя, който прави връзка с "Петолъчката" струва на държавата 85 млн. лева, осигурени по Оперативна програма "Транспорт" и от бюджета. За да се увери дали строителството е качествено, премиерът нареди в петък да бъде пуснато предсрочно едното платно на участъка в посока София. Борисов е пресметнал, че с ремонтираните 82 километра от аутобана, пътуващите от столицата до Бургас ще стигат час и половина по-бързо.

Освен новопостроения участък пътуващите за морето могат да използват и алтернативен маршрут, който не е толкова натоварен – пак по магистрала "Тракия", но през Веселиново – Козарево - Зорница – Средец – Бургас, препоръчват от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Последният участък от аутобана – между Зимница и Карнобат, се строи от сдружението сдружение "Тракия ІV" с водещ партньор "ПСТ Холдинг" на Васил Божков. По план 34-километровият път трябва да бъде пуснат до февруари 2013. Ако температурите през зимните месеци са много ниски, ремонтът може да се удължи до април или май, каза шефът на Агенцията Лазар Лазаров. 

fallback
Още от България
fallback