Пиян шофьор се вряза в търговски обект в "Овча купел"

За щастие жертви няма, нанесените щети са за хиляди левове

07.09.2018 | 15:36 Редактор: Василена Василева
Пиян шофьор се вряза в търговски обект в

60-годишен водач на лек автомобил "Ситроен" с близо 3 промила алкохол в кръвта се вряза във витрина на търговски обект в столичния квартал "Овча купел". При инцидента са пострадали петима души, за щастие жертви няма.

Сигналът за пътното произшествие е получен около 14.00 ч. Шофьорът се е движел по бул. "Монтевидео". По неизвестни до момента причини той решава да направи ляв завой  метри преди кръстовището. Разбира се не успява, в резултат на което минава през бордюра и дори се качва на двете стъпала, водещи към официалния вход на търговския център.

Врязвайки се в централния вход той спира на сантиметри от краката на част от клиентите. 45-годишна жена е с нараняване на коляното, а 8-годишно дете е с нараняване в областта на главата и носа.

53-годишна жена е с контузно-разкъсна рана на ръката, 43-годишен мъж с гръбначно нараняване. И четиримата са приети за лечение в Центъра за спешна помощ "Н.И.Пирогов". Водачът на автомобила е настанен във ВМА с рани по главата, без опасност за живота.

Нанесените материални щети са за хиляди левове.

Очевидци споделят, че шофьорът е бил във видимо нетрезво състояние и дори твърдят, че на седалката до него е имало бутилка с ракия.