Двама загинаха при катастрофа с бивш заместник-министър на финансите

Тежкият пътен инцидент е станал край Балчик.

23.08.2012 | 09:50
Двама загинаха при катастрофа с бивш заместник-министър на финансите

Двама мъже загинаха при катастрофа по главен път Е-87, близо до балчишкото село Момчил, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Лек автомобил Volkswagen със софийска регистрация, управляван от 43-годишния К.К., се е блъснал в насрещно движещия се лек автомобил Opel с варненски номер, пише в съобщение на полицията.

Според информация на вестниците "Труд" и "24 часа" шофьор на Volkswagen-a е бил бившият заместник-министър на финансите от кабинета "Сакскобургготски" Красимир Катев. Той е пътувал със седемгодишната си дъщеря. Катастрофата е станала към два часа на 22 август. Те са отивали към наетата от Катев къща в един от голф клубовете на Северното Черноморие.

До Opel-a са намерени Д. Г. (на 20 години), който е починал на място, и 25-годишният П. Р., издъхнал по-късно в болницата в Добрич. Вероятно мъжете са изхвърчали от автомобила. И двамата загинали са от близкото село Оброчище.

Пътниците във Volkswagen-а са настанени в болница "Света Ана" във Варна и няма опасност за живота им. По непотвърдена информация седемгодишната Лора е с тежки коремни травми и е оперирана. Късно снощи тя е била транспортирана с хеликоптер във ВМА, София. Не е ясно дали в колата е била съпругата на Катев и по-малкият им син. 

Полицията изяснява обстоятелствата около катастрофата. По непотвърдени данни, бившият заместник-министър на финансите е предизвикал тежкия инцидент, навлизайки в насрещното платно.