Трите оставки ще отлежат до другата седмица – депутатите започват лежерно

Комисията по регионално развитие обсъжда въвеждането на ТОЛ-системи и такси

04.09.2018 | 13:06 Редактор: Иван Берберов
Трите оставки ще отлежат до другата седмица – депутатите започват лежерно

Първи пленарен ден след лятната ваканция на депутатите. Народното събрание стартира работа след повече от месец ваканция. 

Оставки тази седмица не се очакват. След вчерашния коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов, стана ясно, че съдбата на тримата министри, чиито оставки министър-председателят поиска, ще бъде решена другата седмица. 

В понеделник ще има ново събиране на коалиционния съвет, на което ще се обсъдят оставките и чак след това ще бъдат внесени в Народното събрание. 

Идеята за освобождаването на министрите предизвика раздор в управляващата коалиция. Като най-голям противник на решението на Борисов беше вицепремиерът Валери Симеонов. 

След вчерашния коалиционен съвет той остана почти безмълвен, като отговори само на 1 журналистически въпрос, който никак не му хареса.

Въпреки че оставките заради катастрофата край Своге, която отне 17 живота, не са на дневен ред в парламента – мерките за по-безопасно движение по пътищата са. 

Първите, които заседават след ваканцията, са членовете на Комисията по регионално развитие. Те обсъждат въвеждането на ТОЛ-такси и ТОЛ-системата. Предложението коланите в автобусите да станат задължителни също се коментира.