fallback

Експеримент на Bulgaria ON AIR: Кои са най-честите нарушения по пътищата в страната?

За 30 минути скрита камера засне над 10 опасни ситуации в прохода на Републиката

01.09.2018 | 13:11 Автор: Ивайло Николов

След серията от тежки катастрофи, екип на Bulgaria ON AIR постави скрита камера на едно от най-натоварените пътни трасета през лятото – прохода на Републиката "Хаинбоаз", за да провери кои са най-честите нарушения на пътя. 

Резултатът - за по-малко от половин час обективът ни засече над 10 опасни ситуации, предпоставки за пътен инцидент.

Пътят от старата столица до Гурково е и едно от трасетата у нас, където катастрофите са ежедневие. Камерата беше в началото на прохода, скрита от погледите на преминаващите шофьори на отсечка от пътя, в която изпреварването е забранено с непрекъсната линия. 

5-6 неправилни изпреварвания с висока скорост, резултатът само след половин час е - над 10 нарушения и няколко избегнати на косъм тежки инциденти. 

Според повечето от шофьорите във Велико Търново несъборазената скорост, отнемането на предимство и неправилното изпреварване, са най-често срещаните нарушения. 

Само до началото на юни в област Велико Търново са санкционирани над 24 000 нарушители. Като от 712 от тях са с отнети шофьорски книжки, а сред тях са открити и рекордьори с неплатени глоби от по 5000 до 10 000 лева.

Вижте още във видеото!

fallback
Още от България
fallback